Index Vakbarát Hírportál

Beismerte a férfi, hogy falhoz vágta az ötéves kislányát

2021. november 2., kedd 18:40

Beismerte az Aradon meggyilkolt 5 év körüli kislány mostohaapja, hogy ő ölte a gyermeket: miután őrizetbe vették, elmondta, hogy nagyon zavarta a gyermek izgágasága. 

A rendőrség DNS-minták alapján azonosította a romániai városban megtalált gyermek holttestét. A hatóságok őrizetbe vették a kislány mostohaapját, akit gyilkossággal, illetve a nyomok eltüntetésének kísérletével gyanúsítottak meg.

A férfi azt is elmondta a kihallgatásán, hogy a kislány fejét a falhoz vágta, mert nem hagyta békén, és zavarta, hogy folyton játszani akar. Miután az elkövető észrevette, hogy a gyereknek nincs pulzusa, megijedt, a testét berakta egy bőröndbe, majd taxit hívott, és a városszéli temető mellé ment, ahol felgyújtva megpróbálta eltüntetni a gyermek holttestét. Ezek után hazament egy másik taxival.

Ügyészségi források szerint a kisebbik, hároméves gyereket is magával vitte.

Amint arról az Index is beszámolt, egy aradi férfi vasárnap reggel kutyasétáltatás közben bukkant rá a kislány megcsonkított holttestére – levágták a lábát. A hatóságok korábban csupán annyit tudtak megállapítani, hogy a gyermek fejsérülés miatt halt meg, amelyet egy kemény tárgy okozott. A kislányról ezután fantomkép készült, és kiterjesztették a nyomozást esetleges családon belüli erőszak bűntényére is. Így jutottak el a mostohaapához, aki először arról vallott: a gyermek fürdetés közben megcsúszott, majd beütött a fejét és meghalt.

(via Maszol)

Rovatok