Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson nem viselt maszkot David Attenborough mellett, kritikát kapott

2021. november 2., kedd 22:06

Boris Johnson a kritikák kereszttüzébe került amiatt, hogy nem viselt maszkot a Glasgow-ban rendezett klímacsúcs (COP 26) nyitórendezvényén. 

A brit kormányfőről fotó is készül:

Az egy dolog, hogy egy kormányfő egy kicsit lehunyta a szemét (ez egyébként Joe Biden amerikai elnökkel is megesett), azt viszont nagyon sokan nem nézték jó szemmel, hogy – a mellette ülőkkel ellentétben – maszkot sem viselt a rendezvényen.

Mindezt úgy, hogy a 95 éves David Attenborough ült mellette, aki a korából adódóan a különösen veszélyeztetettek közé tartozik.

A fotó a közösségi médiában is terjedni kezdett, a kormányfőt emiatt több brit parlamenti képviselő is kritizálta.

Ideje felébredni @borisjohnson, ég a világ

– írta David Lammy munkáspárti képviselő, aki szerint Johnsonnak ideje követnie Attonborough példáját és több figyelmet fordítani a klímaválságra.

Egy másik munkáspárti képviselő, Anna McMorrin azt írta:

Az még hagyján, hogy nem érdekli ami történik, de hogy a 95 éves éves David Attenborough mellé ült be maszk nélkül, az azért már sok. 

A The Mirror szerint készültek olyan fotók is rendezvényen, amikor a kormányfőn van maszk és Attenborough-n nincs, bár ezekből jóval kevesebb van. Videó nem készült róluk, de elképzelhető, hogy Johnson felszólalt az eseményen, és utána elmulasztotta visszatenni a maszkot. 

A fotókról a miniszterelnök hivatalát is megkérdezték, de egyelőre nem érkezett válasz. 

(Via The Mirror)

Rovatok