Index Vakbarát Hírportál

Rossz helyen fürdőzött, több száz eurós büntetést kapott egy szlovák politikus

2021. november 2., kedd 07:52

Ötszáz eurós büntetést kapott Romana Tabak, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) nevű párt politikusa amiatt, hogy egy védett patakban fürdőzött.

A parlamenti képviselő még júliusban, a Magas-Tátrában tett kirándulásán mártózott meg egy patakban, és erről egy képet is közzétett a közösségi oldalán.

Először a kommentelők hívták fel a figyelmet arra, hogy ez egy védett patak, nem lehet benne fürödni. Az ügyből aztán kisebb botrány lett Szlovákiában, a képviselő azzal védekezett, hogy nem tudott arról, hogy törvényt sértett. 

Az Állami Természetvédelmi Hivatal nemrég 500 euróra büntette a képviselőt.

Azt írták, hogy mindezt figyelmeztetésnek szánták, miközben azt is elismerték, hogy az eset rámutatott arra, hogy a Tátrai Nemzeti Park látogatói rendjén lenne mit fejleszteni, mivel nincs megfelelően jelezve, hogy hol (nem) lehet fürdeni. 

A KÉPVISELŐ MÁR BE IS FIZETTE A PÉNZBÍRSÁGOT.

A hivatal pozitívan értékelte, hogy a politikus fellebbezés nélkül, haladéktalanul megfizette a büntetést, és egyben felajánlották a képviselőnek, hogy dolgozzanak együtt a nemzeti parkokban való felelősségteljes magatartás népszerűsítéséért, valamint a természetvédelmi területek, illetve a turizmus iránti érdeklődés felkeltése érdekében. 

(via Új Szó)

Rovatok