Index Vakbarát Hírportál

Lopta a gázt az ukrán energetikai miniszter

2021. november 9., kedd 17:21

Kifizetetlen gázszámlák miatt indult bírósági eljárás az ukrán energetikai miniszter és a szolgáltató cég között. Herman Haluscsenko a Kéjivoblgaz szolgáltató ellen indított bírósági pert, mert a miniszter szerint nem igaz, hogy 76 ezer hrivnyás (több mint kilencszázezer forint) tartozást halmozott fel − írja a Kárpáthír.

Herman Haluscsenko szerint a pénzt megalapozatlanul próbálták behajtani rajta, ezért követelte, hogy a bíróság minősítse jogtalannak a szolgáltató követelését, és kapcsolják vissza otthonában a megszüntetett gázszolgáltatást. A tárcavezető szerint meghibásodott a gázórája, ezért mutatott a valóságosnál nagyobb fogyasztást.

Az igazságszolgáltatás javasolta a feleknek a vita békés rendezését. Ehhez csak az kellett volna, hogy a miniszter beengedje az otthonába a gázszolgáltató cég szakembereit, hogy megbizonyosodjanak a gázóra műszaki állapotáról. Haluscsenko azonban nem nyitott ajtót az ellenőröknek.

A bírósági tárgyaláson bizonyítást nyert, hogy a miniszter az otthona hálózatról történő lekapcsolását követően egyszerűen feltörte a leplombázott elzárót, és gyakorlatilag lopta a gázt. A bíróság ezért elutasította a miniszter kérelmét, és az alperes szolgáltatónak igazat adva kötelezte Haluscsenkót a 76 ezer hrivnyás gáztartozás kifizetésére.

Rovatok