Index Vakbarát Hírportál

Több évtizedes emberi maradványokat találtak az Etna alatt egy barlangban

2021. november 12., péntek 05:58

Emberi maradványokat találtak nemrég az Etna tűzhányó alatt egy barlangban. A felfedezést egy pénzügyőr és egy mentőkutya tette, amikor éppen a térségben gyakorlatoztak, a maradványokat az állat szagolta ki. 

Az eddigi vizsgálatok alapján annyit sikerült biztosan megállapítani, hogy az illető az 70-es évek és a 90-es évek eleje közt halhatott meg. A férfi körülbelül ötvenéves, valamint 170 centiméter magas lehetett és a szájában, valamint az orrában születési rendellenességből adódó elváltozások lehetettek. Halálakor fekete nadrágot, gyapjúpulóvert, csíkos inget, egy fekete nyakkendőt és Pivetta-cipőket viselhetett. A maradványok mellett többek közt régi olasz lírákat és egy Omega-karórát is találtak. 

Massimiliano Pacetto, a maradványokat megtaláló pénzügyőr szerint a barlangba rendkívül nehéz volt bejutni. Azt nem tudni, hogy az illető saját elhatározásából ment-e be vagy erőszakkal vitték oda, de akárhogy is volt, jó eséllyel nem tudott kimenekülni onnan.

A nyomozás eddigi adatai szerint úgy tűnik, hogy (közvetlenül) nem erőszak okozta a halálát. A szicíliai hatóságok szerint az is lehetséges, hogy 

EGY TÖBB MINT 50 ÉVE ELTŰNT ÚJSÁGÍRÓ MARADVÁNYAIRA BUKKANHATTAK RÁ.

Miután bejelentették a maradványok megtalálását,a rendőrök több megkeresést is kaptak. Felkereste őket egy egykori oknyomozó újságíró,  Mauro De Mauro lánya is. Az akkor még 49 éves férfi még 1970 szeptemberében tűnt el Palermoban és sose találták meg. A hatóságok azt gyanították, hogy a férfit a Cosa Nosa gyilkolhatta meg.

A férfi lánya, Franca de Mauro az orrot és a szájat érintő elváltozások miatt figyelt fel a bejelentésre. Állítása szerint édesapjának is voltak ilyenek, bár nem születési okokból, hanem egy, a második világháborúban elszenvedett sérülésből adódóan. 

Az, hogy De Mauro lenne a férfi, csak az egyik teória, amelyet vizsgálunk. Rajta kívül más emberek is voltak, akik a bűnözéssel összefüggésben tüntek el korábban. A nyomozásnak ebben a fázisában még semmit sem tudunk kizárni

– fogalmazott Massimiliano Pacetto.

(Via The Guardian)

Rovatok