Index Vakbarát Hírportál

Ismert rappert gyilkoltak meg egy édességboltban

2021. november 18., csütörtök 06:46

Gyilkosság áldozata lett Young Dolph amerikai rapper – adta hírül az MTI. A 36 éves zenészt a memphisi repülőtérhez közel, egy édességboltban lőtték le szerdán.

Az elkövetőt még is keresik – közölte a rendőrség. A helyi lapok szerint a zenész hétfő óta tartózkodott a városban, ahová rokonát jött meglátogatni.

Young Dolph, eredeti nevén Adolph Thornton Chicagóban született. Első stúdióalbuma 2016-ban jelent King of Memphis címmel. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Key Glock, Megan Thee Stallion, T. I., Gucci Mane, 2 Chainz.

Young Dolph három albuma is felkerült a Billboard 200-as listájára, a tavaly megjelent Rich Slave a negyedik helyig jutott. A zenész dalszövegeinek visszatérő témája az élet Memphis utcáin és a drogdílerkedés.

Young Dolph már több lövöldözést túlélt. 2017-ben Los Angelesben sebesült meg, idén februárban pedig az autójára lőttek ki több mint száz lövedéket az észak-karolinai Charlotte-ban. Az incidenst – amely a 100 Shots című számát inspirálta – azért élte túl, mert golyóálló panelek védték az autóját.

(Borítókép: Young Dolph gyilkosságának helyszíne Memphis Tennesseeben 2021. november 17-én. Fotó: Justin Ford / Getty Images North America / Getty Images / AFP)

Rovatok