Index Vakbarát Hírportál

Apácának adta ki magát a csaló, 25 millió forintot keresett vele

2021. november 18., csütörtök 08:13

Csalás áldozata lett egy asszony Romániában, amikor segítséget kért egy apácától a házassága jobbá tételéhez. A nőről ugyanis kiderült, hogy szélhámos – írja a Főtér.

Problémái voltak a házasságában egy 28 éves borgoprundi nőnek, így szakértő segítségéért folyamodott. A világhálón keresgélt, ahol ráakadt egy harminc év körüli, Prahova megyei nőre, aki egy kolostor csodálatos képességekkel rendelkező apácájának adta ki magát. A különleges adottságai mellett azt ígérte, hogy imákkal és feloldozó szertartásokkal hozza majd rendbe a hozzá fordulók félresikerült házasságát, a megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe.

A kétségbeesett feleség mindent meg akart tenni a kapcsolata helyrehozataláért, így három hónap alatt huszonötször utalt pénzt az „apácának”, összesen 350 ezer lejt, azaz valamivel több mint 25 millió forintot. A pénzt a családi vállalkozás kasszájából vette el. Amikor kiderült, hogy eltűnt a pénz, bevallotta a férjének, hogy mit tett. Ezután fordult a pár a rendőrséghez.

A nyomozók gyorsan eljutottak a csalóhoz, akinél a házkutatáskor több bankkártyát is találtak, majd 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A borgoprundi nő pénze egyelőre nem került elő.

Rovatok