Index Vakbarát Hírportál

Magányosan tölti házassági évfordulóját II. Erzsébet

2021. november 20., szombat 18:55

Az idei az első alkalom, hogy Fülöp herceg nélkül tölti II. Erzsébet királynő a házassági évfordulójukat. A Stern cikke szerint a brit uralkodó a windsori kastélyba visszavonulva emlékezik a jeles eseményre: Fülöp herceggel ma ünnepelnék a 74. évfordulójukat.

Az akkori Erzsébet hercegnő és Philip Mountbatten hadnagy 1947. november 20-án házasodtak össze a londoni Westminster-apátságban. A világraszóló eseményt a BBC rádió élőben közvetítette, és 300 millió ember hallgatta Ausztráliától Indián át Skóciáig. 

Fülöp egy angyal

– írta anno nászútjukról küldött levelében II. Erzsébet. Férjével 73 éven át voltak házasok.

A királynő már a 95. születésnapját is Fülöp herceg nélkül ünnepelte áprilisban. Fülöp herceg, a brit monarchiában leghosszabb ideje regnáló uralkodó hitvese, II. Erzsébet királynő „ereje és támasza” 99 éves korában hunyt el. Fülöp herceget április 17-én helyezték örök nyugalomra.

II. Erzsébet egészségi állapotával kapcsolatban is egyre aggasztóbb hírek látnak napvilágot. Ugyanakkor fia, Károly herceg erre reagálva egy tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a brit uralkodó „rendben van”.

Ha betöltöd a 95-öt, már semmi nem olyan egyszerű, mint régen

– fogalmazott Károly herceg.

Rovatok