Index Vakbarát Hírportál

Lángol egy épület a párizsi Operaház közelében

2021. november 20., szombat 15:24

Több mint száz tűzoltó igyekszik megfékezni azt a tüzet, ami a párizsi Operaház mellett ütött ki. A tűz oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok vizsgálják – közölte a Reuters hírügynökség. 

A tűz egész pontosan a Párizs központjában lévő Boulevard des Capucines egyik épületében, a Place de L’Opera tér közelében ütött ki. 

A helyi rendőrség a tűzeset miatt figyelmeztetést adott ki, melyben azt kérik, hogy mindenki kerülje el a környéket. 

A Le Figaro információi szerint a tűz délelőtt 10 óra 30 perckor ütött ki. A lángra kapott épület emeletein főképp irodák és lakások találhatók, maguk a lángok a hétszintes épület harmadik emeletén lévő irodahelyiségben csaptak fel. 

A tűzoltók a levegőből történő megfigyelések érdekében drónokat és csuklós emelőkarokat is bevetettek. A tűzoltóság egyik képviselője szerint a terjedés kockázata továbbra is fennáll. 

A lap szerint egyelőre nem érkezett jelentés sem személyi sérülésről, sem halálos áldozatról.

Párizsban korábban egy másik jelentős épületben, a Notre-Dame székesegyházban csaptak fel a lángok még 2019. április 15-én, melyek akkor a tetőzetet és a huszártornyot is elpusztították. 

Tavaly befejeződött a tűzvész nyomán leomlott huszártorony körüli deformálódott állványzat elbontása, amivel elhárult az omlásveszély. Korábban az Index is beszámolt arról, hogy befejeződtek a Notre-Dame épületstabilizálási munkálatai.

Az illetékesek szerint a k atedrális már teljesen biztonságos, a helyreállítási munkálatok előkészülete is megkezdődött, a tényleges helyreállítás megkezdése pedig télre várható.

Rovatok