Index Vakbarát Hírportál

Saját gyereke előtt verte össze az exét, mégis szabadlábon a sztársportoló

2021. november 21., vasárnap 12:52 | aznap frissítve

A héten láttak napvilágot azok a biztonsági kamera által rögzített videófelvételek, melyeken Zac Stacy amerikaifutball-játékos brutálisan megveri gyermeke édesanyját. Stacyt az incidens után egy héttel az oaklandi repülőtéren tartóztatta le a rendőrség. A hatóságok súlyos testi sértés és garázdaság címén vádat emeltek ellene, első tárgyalását fogdában várta. 

A volt NFL-játékos pénteken, egy nappal a letartóztatása után került a törvényszék elé, amely végül 10 ezer 150 dollár (3 millió 305 ezer forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezte. Tette ezt úgy a bíró, hogy tudatában lehetett annak, a sztárfutballjátékos minden akadály nélkül ki tudja fizetni az óvadékot.

a gyomorforgató videókat a tárgyaláson is lejátszották.

Mondani sem kell, Stacy öt hónapos kisfiának az édesanyja, Kristin Evans retteg attól, hogy egykori szerelme bosszút áll rajta.

Evans a kaliforniai Oaklandben él, míg Stacy a tennessee-i Nashville-ben. Az édesanya elmondása szerint az után mentek szét, hogy a nála kétszer nagyobb fekete férfi a terhesség elején bántalmazni kezdte őt, és idővel egyre durvább lett vele. 

Mindenesetre megállapodás született köztük arról, hogy Stacy látogathatja a gyermekét. A brutális verésre is így került sor. 

A volt focista a kisfiát látogatta Evans jelenlétében, majd a videó tanúsága szerint a szülők vitába keverednek.

A szóváltás tettlegességig fajul, Stacy saját gyereke előtt először hatalmas ütést mér volt párjára, majd felkapja a nőt, és hozzávágja a televízióhoz, amely rá is dől Evansre. Ezután mintha csillapodnának a kedélyek, de valamiért a csupa izom férfi felkapja, és izomból a gyermek kisasztalához vágja egykori kedvesét. 

Evanst a hatóságok elszállították egy biztonságos helyre, hogy gyermekének apja ne tudja megtalálni. 

Az amerikai sajtó sem érti teljesen, hogy ha már korábban is kiszállt a rendőrség az akkor még együtt lévő szülőpárhoz, ráadásul távoltartási végzést is adtak ki a férfi ellen, akkor mivel indokolható a szabadlábra helyezése. 

Az Index itt írt bővebben arról, hogyan lehet a hatóságok segítségét kérni családon belüli erőszak esetén. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(ESPN / TMZ / NYPost)

Rovatok