Index Vakbarát Hírportál

Pánik az atlantai repülőtéren egy elsült fegyver miatt, sérültek

2021. november 21., vasárnap 06:54

Biztonsági ellenőrzés közben elsült egy lőfegyver az atlantai repülőtéren az Egyesült Államokban szombaton. A lövést követően pánik tört ki, hárman megsérültek.

Az egyik utas vizsgálat közben belenyúlt a táskájába, megfogta a benne lévő fegyvert, amely elsült. A járatok indítását ideiglenesen leállították.

Bár a lövést véletlennek minősítették, a vétkes elmenekült a Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtérről, ahol hárman sérültek meg, de senki sem a lövéstől.

A repülőtér működése legalább két órán át szünetelt a nyomozás miatt, a fennakadás pedig hosszú sorokat és lekésett járatokat eredményezett.

A közbiztonsági hivatal szerint az egyik tisztviselő egy utas táskáját szerette volna ellenőrizni, mert a röntgen tiltott tárgyat észlelt. Az utas annak ellenére nyúlt bele a táskába, hogy a biztonsági ember ezt nem tanácsolta. Az utas végül megfogta a fegyvert, amely elsült.

A repülőtéren lőfegyverrel rajtakapott utasok büntetéssel nézhetnek szembe, ehhez képest a biztonságiak legalább 450-et találtak eddig idén.

(MTI)

Rovatok