Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a hős taxisofőr, aki bezárta autójába az öngyilkos merénylőt

2021. november 21., vasárnap 17:38

Úgy érzem, csoda, hogy életben vagyok, és hálás vagyok azért, hogy senki más nem sérült meg ebben a gonosztettben – mondta el a rendőrségen keresztül a sajtóhoz eljuttatott közleményében David Perry, a liverpooli taxis, aki rázárta kocsiját egy öngyilkos merénylőre – írta meg a Metro

Ahogy írta,

magam és a családom nevében meg szeretném köszönni mindenkinek a jókívánságokat és a hihetetlen nagylelkűséget, amivel elárasztottatok.    

Különösen köszönöm a Liverpool Women’s Hospital és az Aintree Kórház személyzetének és orvosainak, a rendőröknek és a terrorelhárítás tagjainak, akik mind elképesztőek voltak. 

Most még időre van szükségem, hogy tisztázzam magamban, hogy pontosan mi is történt, és a fizikai és mentális felépülésemre koncentráljak. 

Legyetek jók, legyetek éberek, és vigyázzatok magatokra! 

Mint azt megírtuk, David Perry egy tömegkatasztrófát akadályozott meg múlt vasárnap Liverpoolban.

Felvett egy utast, aki azt kérte tőle, hogy vigye őt az anglikán katedrálishoz, ahol veteránok és családtagjaik gyülekeztek, hogy tiszteletüket fejezzék ki a fegyverszünet napja alkalmából az első világháború áldozatai előtt. A merénylő feltehetőleg a tömegben akart robbantani, azonban nagy volt a forgalom, ezért új útvonalat adott meg, és a város egyik kórházát, a Liverpool Women’s Hospitalt jelölte meg úti célnak.

A sofőrnek feltűnt, hogy utasa ruháján valami fénylik, és gyanúsan sokat igazgatja az öltözetét. Megállt a klinika parkolójában, a kocsiba zárta utasát, ő pedig elrohant. 

A járműbe zárt férfi, Emad Al Swealmeen meghalt a robbanásban, Perry könnyebb sérüléseket szenvedett. 

Rovatok