Index Vakbarát Hírportál

Eséllyel indulhatna Texas kormányzói székéért Matthew McConaughey

2021. november 22., hétfő 11:33

Nem tudni, a színész republikánus vagy demokrata színekben indulna, de mindkét jelölttel szemben felülkerekedhet.

A University of Texas és a Dallas Morning News friss felmérése szerint Matthew McConaughey eséllyel pályázna Texas állam kormányzói posztjára – számolt be hétfőn reggel a Daily Mail.

Az 52 éves, Oscar-díjas színész már hónapokkal ezelőtt meglebegtette, hogy versenybe szállna a kormányzói székért. A Daily Mail szerint McConaughey szűkszavú, ha politikai nézeteiről van szó, de korábbi megszólalásai alapján mérsékelt konzervatív lehet.

A felmérés szerint ha Texas hivatalban lévő kormányzójával, a republikánus Greg Abbott-tal szállna szembe a színész, akkor előbbi 35, utóbbi 43 százalékot kapna. Abbott lehetséges demokrata kihívóját, Beto O’Rourke-ot is legyőzné McConaughey: 49 százalékot kapna, míg a politikus mindössze 27-et.

Ha mind a hárman elindulnának, már más lenne a helyzet: ebben a hipotetikus esetben Abbott 37 százalékot kapna, McConaughey és O’Rourke pedig egyformán 27-et.

Texas államban 2022. november 8-án választanak kormányzót. A republikánusok részéről Abbott mellett mások is jelezték már hivatalosan az indulásukat, de a demokraták közül egyelőre csak O’Rourke.

Ha McConaughey versenybe akar szállni, azt december 13-ig kell bejelentenie. Texas stabilan republikánus, 1990 óta nem választottak demokrata kormányzót.

(Borítókép: Matthew McConaughey 2020. február 29-én. Fotó: Noam Galai / History / Getty Images) 

Rovatok