Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa szerint néhány társadalom belefáradt a demokráciába

2021. december 5., vasárnap 06:11

Ferenc pápa a demokrácia vívmányait dicsérte a görög fővárosban, miután Katerína Szakellaropulu görög elnök fogadta. A katolikus egyházfő szerint a demokrácia bölcsőjéből nőtt ki a demokratikus népek nagy háza: az Európai Unió, valamint a béke és testvériesség álma. Hozzáfűzte: Athén és Görögország nélkül ma Európa kevésbé bölcs és kevésbé boldog hely lenne.

Ferenc pápa figyelmeztetett: az eredményeket meg is kell védeni.

Úgy vélte: nem csak az európai kontinensen tapasztalható a demokrácia hanyatlása.

A pápa úgy látja: néhány társadalom megmámorosodott a fogyasztástól, és belefáradt a demokráciába, elégedetlen annak eredményeivel, közölte az MTI.

A katolikus egyházfő mindenkit felszólított arra, hogy vegyen részt a társadalmi életben és a politikában, és legyen türelemmel. Szerinte a problémákra a gyógyszer nem a kényszerű népszerűséghajhászásban és feltűnősködésben, illetve a megvalósíthatatlan ígéretekben vagy az elvont ideológiákban rejlik, hanem a jó politikában. Ferenc pápa Európa felelősségét emlegette a migrációs válságban. A katolikus egyházfő úgy gondolja: Európának a szolidaritás motorjának kellene lennie, ám jelenleg a halogatás és az összehangoltság hiánya jellemzi a kontinenset.

Rovatok