Index Vakbarát Hírportál

Visszahódítás néven alapított pártot Eric Zemmour

2021. december 5., vasárnap 21:38

A történelem folyásának megváltoztatására és Franciaország visszahódítására szólította fel híveit Orbán Viktor nagy tisztelője, Eric Zemmour jobboldali publicista, független elnökjelölt első kampánynagygyűlésén vasárnap a Párizshoz közeli Villepinte-ben.

Csaknem 15 ezren vagytok ma itt. 15 ezer francia, aki szembe megy a politikai korrektséggel, a szélsőbaloldal fenyegetéseivel és a média gyűlöletével

– kezdte beszédét a 63 éves újságíró a nemzeti zászlókat lengető tömeg előtt.

A független jelölt választási programja a bevándorlás és az iszlám vallás teljes elutasítására épül, mivel szerinte mindkettő fenyegetés a francia népre, amely ezer éve itt van, és továbbra is otthon akarja magát érezni.

Zemmour – akit korábban kétszer elítéltek rasszista gyűlöletkeltés miatt – kikérte magának, hogy fasisztának, rasszistának és nőgyűlölőnek titulálják őt.

A politikai ellenfeleim a politikai halálomat kívánják. Az újságírók a társadalmi halálomra játszanak, és a dzsihadisták egyszerűen a halálomat akarják

– mondta a független elnökjelölt, aki  Reconquete! (Visszahódítás!) néven alapította meg a pártját. 

Eric Zemmour Franciaország visszahódításáról beszélt, kiemelve, hogy politikájának egyértelmű célja, hogy egyáltalán ne legyen bevándorlás, és ha elnöknek választják, minden illegális bevándorlót és külföldi bűnözőt azonnal kiutasít az országból, a kettős állampolgárságú bűnözőket pedig megfosztja francia állampolgárságuktól.

Ezek mellett egyszerűsítené a közigazgatást, egy a kutatásért, energiáért és a külkereskedelemért felelős ipari minisztérium létrehozásával, valamint kivezetné Franciaországot a NATO katonai parancsnokságából.

A helyszíni tudósítások szerint Zemmour nagygyűlésén a tömeg egy része többször is rátámadt a helyszínről tudósító újságírókra és az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevű szervezet békésen tüntető aktivistáira. A rendbontók székeket dobáltak a tudósítók és a tüntetők felé, mielőtt a szervezők által megbízott biztonsági szolgálat emberei kimenekítették a megtámadott embereket.

Az elnökválasztás első fordulóját április 10-én, a másodikat április 24-én rendezik.

Rovatok