Index Vakbarát Hírportál

Több tízezren tüntetnek Bécsben a lezárások ellen

2021. december 11., szombat 19:54 | aznap frissítve

A helyi rendőrség adatai szerint 44 ezren tüntetnek Bécs belvárosában a koronavírus elleni intézkedések ellen, és a résztvevők többsége nem visel maszkot - írja a der Standard

Pirotechnikai eszközök használatáért és a maszkviselés elmulasztásáért több esetben vádat emeltek, illetve két embert letartóztattak a náci jelképeket tiltó törvény megsértéséért és a hatósággal szembeni ellenszegülésért.   

A sajtó képviselőit hógolyókkal dobálták meg, a támadókat azonban sikerült megállítani. 

A demonstrációt a szélső-jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) rendezte. A párt vezetője, Herbert Hickl beszédet intézett a tömeghez, amelyben bátorította a résztvevőket, és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter nevével viccelődött, „Frankensteinnek” nevezve a politikust. Korábban Martin Rutter vírustagadó aktivista mondott beszédet. 

Országszerte elégedetlenkednek

Klagenfurtban 2500 demonstráló gyűlt össze, Linzben pedig néhány százan tüntettek. Egyik rendezvényen sem volt rendbontás. 

Az FPÖ százezer résztvevőről beszél.

A polgárok vissza fognak jönni, és nem fogjuk hagyni, hogy letérítsenek minket az utunkról, sem megvásárolt kutatásokkal, sem médiakampányokkal,

mondta el Herbert Hickl.

(Borítókép: Tüntetők Bécsben 2021. december 11-én. Fotó: FLORIAN WIESER / APA / AFP)

Rovatok