Index Vakbarát Hírportál

11 millió forinttal támogatja Brüsszel a Budapest Pride-ot

2021. december 16., csütörtök 06:07

Megközelítőleg 11 millió forintos támogatást biztosít jövőre a Budapest Pride megszervezéséhez a belga kormány.

Pascal Smet, a kormány európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára javasolta azt, hogy kétszer 30 000 eurós támogatást ítéljenek oda a Forbidden Colours (Tiltott színek) nevű egyesületnek. A szervezet a pénzösszeg egyik felét a Budapest Pride, a másik felét pedig a lengyel LMBTIQ+ Friendly School Ranking támogatására fordítja egy éven keresztül.

Az államtitkár azt mondta: „Brüsszel vezető szerepet kíván játszani az LMBTIQ+ mozgalom egyenlőségért folytatott harcában városunkon belül és azon kívül is. A felszabadított forrásokból a Forbidden Colours brüsszeli szervezet két olyan helyen is harcolhat majd az LMBTIQ+ jogokért, ahol jelenleg óriási nyomás nehezedik ezekre a jogokra. Mert a szerelemnek mindig és mindenhol szerelemnek kell lennie, de sajnos ez ma nem mindig és mindenhol magától értetődő”.

A döntés indoklásában az olvasható, hogy „Orbán Viktor kormánya idén bevezette az LMBTIQ+ elleni propagandatörvényt. Ez a törvény tiltja, hogy az LMBTIQ+ egyenlőségről beszéljenek olyan helyeken, ahol gyerekek tartózkodnak, például iskolákban”. Azt is leírták, hogy azért esett a választásuk a Budapest Pride-ra, mert ők „Magyarország legjelentősebb LMBTIQ+ szervezete. Több száz rendezvénye között szerepel az évente megrendezett Budapest Pride felvonulás, amelyre idén 35 ezren látogattak el”.

(via hvg.hu)

Rovatok