Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Kis híján ölre mentünk az energiaárak miatt

2021. december 17., péntek 07:31

A csehek, a lengyelek, a szlovákok és mi, magyarok ragaszkodtunk ahhoz, hogy az energiaárak emelkedését meg kell fékezni, és nem szabad megengedni, hogy újabb energiaadót vezessenek be – hangoztatta Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozó után Facebookra feltöltött videójában.

A legfontosabb kérdésben kis híján ölre mentünk. Ez az energiaárak kérdése volt

– fogalmazott a miniszterelnök.

Mint megírtuk, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a jelenlegi energiaválsággal kapcsolatban elmondta: az árnövekedés negatív hatással van az európai háztartásokra, a vállalkozásokra és összességében az unió versenyképességére. Mint mondta, a válság kezeléséről nem sikerült megállapodnia a tagállami vezetőknek, túl különbözőek voltak az elképzelések a lehetséges irányokról. „A téma a közeljövőben ismét napirendre kerül” – tette hozzá.

Mint Orbán Viktor a videóban elmondta, 

a csehek, a lengyelek, a szlovákok és mi, magyarok ragaszkodtunk ahhoz, hogy az energiaárak emelkedését meg kell fékezni, a spekulánsokat ki kell tenni a rendszerből, és a rezsicsökkentés eredményeit meg kell védeni, és nem szabad megengedni, hogy újabb energiaadót vezessenek be, ezúttal a lakástulajdonosokra és a gépkocsit használókra. A csata folytatódni fog

– zárta videóját a magyar kormányfő.

(Borítókép: Olivier HOSLET / POOL / AFP)

Rovatok