Index Vakbarát Hírportál

Szívszorító fotó mutatja, mekkora a baj Kenyában

2021. december 19., vasárnap 18:02

1981 óta nem hullott olyan gyér csapadék Kenyában, mint az elmúlt egy év alatt. Az Insider cikke szerint a térséget 2020. decembere óta sújtja aszály, ami nem csak az állatvilágra, de az ott élő emberekre is rendkívül veszélyes.

A lap által közölt fotókon látható, ahogyan egy csapat lesoványodott, elpusztult zsiráf fekszik összefonódva a Sabuli Wildlife Conservancy területén. A képeket készítő fotóriporter, Ed Ram szerint a hat állat egy közeli víztározóhoz igyekezett, ám az már időközben kiszáradt. Úgy hírlik, a térségben körülbelül négyezer zsiráf élete forog veszélyben.

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordinációs Hivatalának elemzése szerint az emberek sincsenek nagyobb biztonságban az aszálytól, ugyanis a terméscsökkentés és a vízellátás bizonytalansága miatt Kenyában csaknem 2,4 millió ember nem jut mindennap élelmiszerhez. Ennek eredményeként 368 ezer ember szembesül "vészszintű éhséggel", valamint 523 ezer öt éven aluli gyermek szorul sürgős kezelésre akut alultápláltság miatt.

(Borítókép: Hat zsiráf teste fekszik Eyrib falu szélén, Sabuli Wildlife Conservancy területén Kenyában 2021. december 10-én. Fotó: Fotó: Ed Ram / Getty Images)

Rovatok