Index Vakbarát Hírportál

Katonai konvojba csapódott egy teherautó, többen megsérültek Németországban

2021. december 20., hétfő 22:03

Egy amerikai katonai konvoj több járművének is nekiütközött egy faforgácsot szállító pótkocsis teherautó Németországban.

A baleset az A3-as autópályán, Parsberg közelében történt hétfő délután.A rendőrség információi szerint az autópálya leállósávjában parkoló három amerikai katonai járművel karambolozott a  faforgácsot szállító teherautó. A konvojnak része volt egy 2500 literes, sugárhajtómű-üzemanyagot szállító tartálykocsi is, amely szerencsére nem gyulladt ki. 

A másik két jármű kigyulladt, de a tüzet viszonylag hamar sikerült eloltani. A német DPA hírügynökség értesülése szerint a teherautóvezetője meghalt a balesetben, mivel a jármű  vezetőfülkéje teljesen megsemmisült. Az amerikai katonák közül többen füstmérgezést szenvedtek, őket kórházba szállították. 

Az autópályát a baleset miatt hosszú időre mindkét irányba le kellett zárni. Egyik olvasónk a baleset helyszínén tartózkodott és fotókat is küldött a helyszínről, amelyeken az látszik, hogy a baleset helyszínéről erős füst száll fel, illetve hogy a mentőcsapatok nagy számban érkezek a helyszínre. 

A baleset helyszínét hétfő késő estére kellett volna megtisztítani, megnyitva az utat, de a munkálatok éjszakába nyúlóan folytak, mivel előbb le kellett engedni az amerikai járművek rakterében tárolt paraffint. Egyelőre nem tisztázott, hogy a német teherautó miképpen hajthatott bele a konvojba. 

(via Bayerische Rundfunk, MTI)

Rovatok