Index Vakbarát Hírportál

Agyonlőttek egy 14 éves lányt a rendőrök Los Angelesben

2021. december 24., péntek 13:16

Egy 14 éves lányt is lelőttek a rendőrök egy Los Angeles-i ruhaboltban, miközben egy ámokfutóra tüzeltek. 

A rendőröket helyi idő szerint csütörtök délelőtt értesítették arról, hogy egy ruhaboltban egy férfi rátámadt egy nőre. A beszámolók szerint a boltban lövések is eldördültek, emiatt a rendőrök úgy készültek, hogy nekik is használniuk kell a fegyvert.

A helyszínre érkezve azzal szembesültek, hogy az ámokfutó támadólag lép fel egy másik személlyel szemben, ezért lőttek rá. A lövések egyike azonban a férfi mellett elhaladt, és áthatolt egy öltözőfülke falán, eltalálva az ott tartózkodó 14 éves lányt.

A Los Angeles-i rendőrség rendőrfőnök-helyettese utóbb azzal magyarázta a történteket, hogy az öltözőfülke fala távolról úgy festett, mint egy sima fal, ezért nem gondolhatták a rendőrök, hogy bárkivel is végezhetnek, ha mellélőnek. 

A rendőrök a gyanúsítottal is végeztek. A nőt, akit a férfi megtámadott, súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A hatóságok vizsgálják a történteket. Egyelőre azt sem tudják, hogy a gyanúsított ismerte-e az áldozatot, vagy milyen indokból támadta meg. 

(via AP)

(Borítókép:  Stacy Pell a Los Angeles-i rendőrség lakossági tájékoztatásért felelõs kapitánya sajtótájékoztatót tart a Burlington áruház előtt a kaliforniai North Hollywoodban 2021. december 24-én. A rendőrség egy őrjöngő férfi megfékezésére érkezett a helyszínre. Az akcióban életét vesztette a gyanúsított és egy 14 éves lány is aki egy próbafülkében tartózkodott. Fotó: Ringo H.W. Chiu  / MTI)

Rovatok