Index Vakbarát Hírportál

Meghan Markle a legokosabb ember a brit királyi családban

2021. december 25., szombat 20:04

Meghan Markle „a brit királyi család legintelligensebb tagja” – ezt állítja egy új, az Oxfordi Királyi Akadémia által végzett vizsgálat. A hercegné mellett Katalin hercegné és Vilmos herceg ért még fel a dobogóra.

Az akadémia kutatói a vizsgálatban azt vették figyelembe, hogy milyen középiskolai eredményeik voltak a királyi család tagjainak, illetve hogy – a QS nemzetközi rangsorának fényében – milyen erősségű egyetemen végezték tanulmányaikat. 

A top tízes lista – amelyen azt is feltüntették, hogy az illető melyik egyetemen végzett – így néz ki: 

  1. Meghan Markle, Northwestern University
  2. Katalin hercegné, University of St. Andrews
  3. Vilmos herceg, University of St. Andrews
  4. Eugénia hercegné, Newcastle University
  5. Peter Phillips [Anna hercegnő gyermeke, II. Erzsébet legidősebb unokája], Exeter University
  6. Zara Tindall [Anna hercegnő második gyermeke], Exeter University
  7. Anna hercegnő, University of Aberdeen
  8. Lady Kitty Spencer [Vilmos és Harry unokatestvére, Diána hercegné révén], University of Cape Town, European Business School
  9. Kamilla hercegné, SOAS University of London
  10. Beatrix hercegné, Goldsmiths, University of London

Meghan Markle a Northwestern Universityn két diplomát is szerzett: egyrészt színművészet, másrészt pedig nemzetközi tanulmányok szakon. Az egyetem a QS 2021-es rangsorában a 30. helyre került fel, ezáltal került ő az első helyre. 

Kate Middleton a Marlborough College-be járt középiskolába, ahol nagyon jó eredményei születtek az érettségin (egyedül angol nyelvből lettek kicsit gyengébbek). Később a University of St. Andrewson tanult, ami a 91. helyen áll a QS-rangsorban.

Az egyetemen ismerkedett meg Vilmos herceggel, aki ugyanitt végezte tanulmányait. A hercegnek viszont a középiskolai eredményei nem voltak ennyire jók – a legrosszabb értékelést egyébként biológiából kapta –, ezzel előzte őt meg a hercegnő. 

Az akadémia szóvivője az eredményeket ismertetve azt mondta, hogy a királyi család tagjainak nem egyszerű az életük, hiszen állandóan rengeteg figyelem irányul rájuk, de

Meghan Markle tudományos képesítései tökéletesen felkészítették őt erre a szerepre.

Hozzátette: bár Meghan és Harry herceg lemondtak a királyi családban betöltött hivatalos tisztségekről, ennek ellenére is sikerült fenntartaniuk a feléjük irányuló figyelmet. „Meghannek célja, hogy ezt felhasználja arra, hogy világszerte súlyos problémákra hívja fel a figyelmet, ami a magas intelligenciáját, elemzőkészségét tükrözi, és azt, hogy magas szintű oktatást kapott” – fogalmazott a szóvivő. 

Meglepő lehet, hogy Harry herceg nem került be a top 10-be, de ezt az magyarázza, hogy ő egyáltalán nem járt főiskolára vagy egyetemre.

Neki egyébként az érettségin földrajzból születtek kevésbé jó eredményei. 

Érdekesség, hogy a fentiek közül egyedül Kitty Spencer az, aki a mesterszakot (MA/Msc) is elvégezte az alapképzés (BA/Bsc) után, ez viszont kevesebb súllyal esett a latba ezen a felmérésen.

(via Express)

(Borítókép: Meghan Markle. Fotó: Chris Jackson / Getty Images)

 

Rovatok