Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy ház Philadelphiában, hét gyermek meghalt

2022. január 5., szerda 18:48

Legalább tizenhárom ember, köztük hét gyermek halt meg, amikor kigyulladt egy lakóház Philadelphiában, írta meg az AP hírügynökség. Ketten kórházba kerültek. Az épületben négy füstérzékelő is volt, ezek azonban nem működtek. 

A város Fairmont negyedében található három emeletes épülethez, amit korábban kétlakásossá alakítottak át, helyi idő szerint reggel háromnegyed 7-kor érkeztek ki a tűzoltók és a rendőrök. Az egyik második emeleti ablakban ekkor már látni lehetett a lángokat. 

A tüzet kevesebb mint egy órán belül sikerült megfékezni.

A Washington Post közlése szerint a tűzből nyolc embernek sikerült kimenekülnie.

Eddig még nem sikerült megállapítani, hogy mi okozta a tüzet, és hogy a tűzjelzők miért nem működtek. Bár a tűzoltóság illetékese szerint nem biztos, hogy a tüzet szándékosan okozták, az ügyben nyomozást indítottak. 

Az épületben 26-an laktak, ebből 8-an az első emeleten, és 18-an a második és harmadik emeletet magában foglaló lakásban. A tűzoltóság illetékese úgy nyilatkozott, hogy bár nem ismeri a vonatkozó szabályokat, de „ez nagyon sok ember egy két lakásos társasházban”.

Minden kétség nélkül ez az egyik legtragikusabb nap a városunk történetében. Lesújtó, hogy ennyi gyereknek meg kellett halnia. Foglaljuk őket imáinkba

– nyilatkozta Jim Kenney, a város demokrata polgármestere. 

Ismertem azokat a srácokat, gyakran láttam őket kint játszani a sarkon. Már egy évtizede itt élünk, és többen közülük már akkor itt laktak, amikor mi beköltöztünk

– mondta el az egyik szomszéd, Dannie McGuire. 

(Borítókép: Kiégett ablakok egy háromemeletes sorház középső emeletén Philadelphia Fairmount nevű városrészében 2022. január 5-én.  Fotó: Matt Rourke / MTI / AP)

Rovatok