Index Vakbarát Hírportál

Egy talicska büdös aprópénzzel fizette ki volt alkalmazottját, pert indít az Egyesült Államok

2022. január 9., vasárnap 18:42

Amint arról korábban az Index is beszámolt, közel 100 ezer darab büdös, összeolajozott aprópénzben kapta utolsó fizetését egy alkalmazott, miután felmondott egy Georgia állambeli autóműhelyben, ahol dolgozott – számolt be róla a New York Times.

A rendhagyó jellegű bérezésre azt követően került sor még márciusban, hogy a férfi a hatóságokhoz fordult, mivel volt munkáltatója nem is akarta kifizetni az utolsó heti bérét (915 dollárt), a törvények betartatása pedig alighanem felbosszantotta.

Az egykori főnök így mintegy 91 500 darab bűzlő, olajos egypenny-st küldött fizetség gyanánt, a biztonság kedvéért pedig egy kedves kis búcsúüzenetet is mellékelt, amely nem volt túl bőbeszédű, ám az annál félreérthetetlenebb „Fuck You!” kifejezést tartalmazta. A büdös pénzkupac által hagyott mocskot csaknem hét órába telt feltakarítani, az érmék súlya alatt pedig a talicska is tönkrement, amibe összegyűjtötték.

A New York Times szerint az amerikai munkaügyi minisztérium azonban nem értékelte különösebben a mutatványt, ugyanis most pert indított a georgiai autószerelő műhely, az OK Walker Luxury Autoworks-szel szemben a méltányos munkaügyi normákról szóló törvény megsértése miatt.

A perben a volt munkáltatót azzal is vádolják, hogy nem fizették ki a törvényben előírt túlóradíjakat, s nem vezettek megfelelő és pontos nyilvántartást az alkalmazottak fizetéséről és munkaidejéről sem: 36 971 dollár elmaradt bért és kártérítést követelnek legalább nyolc alkalmazottja számára.

(via The New York Times)

Rovatok