Index Vakbarát Hírportál

Több mint négyszáz pedofilt fogott a német rendőrség

2022. január 12., szerda 14:55

Négyszáznál is több feltételezett elkövetőt azonosítottak és több mint hatvan gyermeket és fiatalkorút mentettek ki kínzóik uralma alól az utóbbi évek legnagyobb szabású németországi gyermekbántalmazási ügyében, amelynek nyomozása szerdán ért véget. 

A kölni rendőrkapitányság Berg nevű nyomozócsoportja 26 hónapig tartó munkával 439 feltételezett elkövetőt azonosított, és 65 gyereket, illetve 17 év alatti fiatalkorút emelt ki környezetéből, amelyben szexuális bántalmazásnak volt kitéve. A legkisebb áldozat mindössze három hónapos volt. Kínzói megerőszakolták – mondta szerdai kölni tájékoztatóján a nyomozócsoport vezetője, Michael Esser.

Mint közölte, a legsűrűbb időszakban 350-en dolgoztak a Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási eset feltárásán. A Köln mellett fekvő városról elnevezett szerteágazó ügy 2019 októberében kezdődött. Kiindulópontja egy családi ház Bergisch Gladbachban, amelynek időközben elítélt 45 éves tulajdonosa több tucat szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen. Az áldozat az első eset időpontjában három hónapos volt.

A saját gyermeke ellen forduló német pedofil egy beszélgetőfórumok és azonnali üzenetküldő szolgáltatások révén összekapcsolódó nemzetközi hálózat tagjaként tevékenykedett. Bűncselekményeit dokumentálta, a felvételeket a hálózatban terjesztette. Több terabájtnyi adatot foglaltak le nála, csak a mobiltelefonján 130 ezer fotót találtak. A kapcsolatai révén a nyomozók előtt fokozatosan feltáruló hálózat kiterjedésére senki sem számított. Az elkövetők többnyire férfiak. Drasztikus bántalmazási jelenetekről készült videókat küldtek egymásnak, néhányan még a való életben is cseréltek áldozatot egymással, és nem számoltak a lebukás veszélyével. Annál jobban meglepődtek, amikor a rendőrség végül közbelépett – számolt be Michael Esser.

Közlése szerint a nyomozáskor előfordultak – mint fogalmazott – nagyon szürreális helyzetek. Ilyen volt, amikor sírtak a gyerekek, miután elválasztották őket bestiális bántalmazóiktól. Egy aacheni kislány például a meghallgatásán kétségbeesetten kapaszkodott egy plüssállatba, amelyet a nagybátyjától kapott ajándékba. Éppen ez a férfi volt a gyanúsított, aki leírhatatlan szenvedést okozott a gyermeknek – mondta Michael Esser.

Még a legtapasztaltabb nyomozókat is megdöbbentette a visszaélések súlyossága

 – tette hozzá. A nyomozás révén Észak-Rajna–Vesztfália tartományban eddig 15 bírósági eljárás indult és tizenhárom ítéletet hoztak. Együttvéve több mint nyolcvan év börtönbüntetést szabtak ki a pedofil bűnözőkre. Két vádlott az ítélethirdetés előtt meghalt.

(via MTI)

Rovatok