Index Vakbarát Hírportál

Felvételizőket késelt meg egy japán diák a Tokiói Egyetemen

2022. január 15., szombat 08:31

Egy japán diák késsel megsebesítette több társát a központi egyetemi felvételire várva – számolt be az MTI. A 17 éves fiú két diákot és egy idős férfit szúrt hátba a Tokiói Egyetem bejáratánál, a vizsgára várakozó tömegben. A 72 éves férfi súlyosan megsebesült. Másik két áldozata egy 18 éves fiú és egy hasonló korú lány volt. A támadó, akit a helyszínen elfogtak, egyiküket sem ismerte.

Később kiderült, hogy az ámokfutó egy nagojai magániskola diákja, aki nem vett részt a felvételin. Saját bevallása szerint azért követte el a támadást, mert nem mentek jól a tanulmányai, és meg akart halni. A gyanúsított azt is beismerte, hogy késelése előtt tüzet gyújtott egy megállónál az egyetem közelében, de a lángokat sikerült eloltani.

A hétvégén több mint félmillió diák vesz részt a kétnapos központi egyetemi felvételi vizsgákon 677 helyszínen Japánban.

Bár az ázsiai országban ritkák az erőszakos bűncselekmények, az elmúlt időszakban több késes támadás történt. Az Index is beszámolt róla, amikor októberben egy Jokernek öltözött férfi több mint egy tucat embert szúrt meg egy vasúti kocsiban Tokióban. Néhány hónappal korábban egy férfi többeket megsebesített késsel, szintén egy tokiói vonaton.

(Borítókép: Helyszínelés a Tokiói Egyetemen a késelést követően, 2022. január 15-én. Fotó: Issei Kato / Reuters)

Rovatok