Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt egy ungvári magyar nő, már csak a holttestét találták meg

2022. január 16., vasárnap 12:12

A bírósági ülésen ismerte be bűnösségét egy 37 éves magyar nő meggyilkolásával vádolt férfi. Az elkövetőt 60 napos előzetes letartóztatásba helyezték, óvadék ellenében sem szabadulhat – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Fenyegetőzött, hogy felhívja a feleségemet, és felfedi előtte a kapcsolatunkat. Azt akarta, hogy szakítsak a feleségemmel, és vele kezdjek új életet. Hivatalosan elváltunk, ám egy fedél alatt éltünk a feleségemmel. Nem szándékosan tettem, nem akartam megölni

– védekezett az elkövető.

Andrij Ivanov, az Ungvári Városi-Járási Bíróság bírája elmondta: a döntés értelmében a vádlottat március 14-ig előzetes letartóztatásba helyezik. A fellebbezésre öt nap áll rendelkezésre.

Jackovics Gabriella eltűnését munkatársai jelentették január 10-én, miután nem ment be dolgozni. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, miközben kiderült, hogy a szomszédai már december 30. óta nem látták.

Állítólag a nő napokkal az eltűnése után üzenetet küldött főnökének, amelyben azt írta, Magyarországra utazott. Magyarországi nagynénjének azt üzente, hogy két hétre elutazott nyaralni. Barátnőjének a nyaralásról több képet is küldött, azonban a lány egyiken sem volt látható, később pedig kiderült, hogy mindegyik felvétel elérhető az interneten. A nő holttestét végül abban a házban találták meg, ahol korábban édesanyja lakott.

A rendőrség végül egy 30 éves nagyszőlősi férfit vett őrizetbe, aki a nyomozók feltételezése szerint a nő gyilkosa. A rendőrségi közleményből kiderült, hogy boncoláskor erőszakos halálra utaló nyomokat találtak a nő testén. Az orvos szakértő véleménye szerint a nőt megfojtották és halála előtt bántalmazták. A 30 éves férfi lakásán végül megtalálták a nő személyes iratait. A férfi beismerte, hogy ő írt üzeneteket a lány telefonjáról az aggódó ismerőseinek.

Rovatok