Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg és András herceg lemaradnak egy fontos elismerésről

2022. január 17., hétfő 21:46

Harry herceg és András herceg sem kaphatja meg azt az emlékérmet, amelyben többek közt a királyi család tagjai is részesülnek Erzsébet királynő idén esedékes platina évfordulója alkalmából. 

A Daily Telegraph szerint a két herceg hivatalosan már nem minősül a királyi család tagjának, ezáltal pedig nem kaphatják meg azt az emlékérmet sem, amelyet február 6-án osztanak majd ki.

Az érme 400 ezer példányban készül, és a királyi család, illetve az udvartartás tagjai mellett a katonák, az egészségügyi dolgozók, a tűzoltók és a börtönökben dolgozó civilek kaphatják majd meg.

A két herceg közül András herceget Erzsébet királynő a múlt héten fosztotta meg a királyi családhoz kötődő címeitől, tisztségeitől. Ezt követően a herceg a sajtóértesülések szerint elsírta magát. Harry herceg pedig maga mondott le ezekről 2019-ben, amikor elhagyta a királyi családot, és az Egyesült Államokba költözött.

A brit sajtóban megjelent cikkek még a hétvégén is arról szóltak, hogy András herceg és Harry herceg, sőt még Meghan Markle is kaphat egy-egy emlékérmet. Ezt cáfolja meg a Telegraph írása.

A mostanihoz hasonló emlékérmet osztottak ki egyébként már 1977-ben, 2002-ben, valamint 2012-ben is a királynő évfordulóinak alkalmából.

Az idei évforduló fő rendezvénye június 2–5. között, egy hosszú hétvégén lesz, és már azt is lehet tudni, hogy mi mindenre lehet számítani abban a négy napban.

(via Daily Telegraph)

(Borítókép:  András herceg és  Harry herceg  2006. június 17-én. Fotó: MJ Kim / Getty Images)

 

Rovatok