Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai bizottság Trump lányával beszélgetne

2022. január 20., csütörtök 21:32

Folyik a nyomozás a tavaly január 6-i Capitolium elleni támadás ügyében. Eddig több mint 570 embert vettek őrizetbe, és vádat emeltek Donald Trump egykori kabinetfőnöke ellen is. Most Donald Trump lányát, Ivanka Trumpot kérik, hogy segítse az ügyet, és tanúskodjon az apja ellen.

A tavaly januárban kitört capitoliumi tüntetések komoly vitákat váltottak ki az Egyesült Államokban; két politikai oldal közötti feszültség látványos megnyilvánulása lehetett ez az esemény. Azonban azt mindenki elfogadja, hogy a halálos zavargások elfogadhatatlanok voltak: egy amerikai felmérés szerint a megkérdezettek 72 százaléka úgy gondolja, hogy az ostromban részt vevők a demokráciát fenyegették – bár így is maradt 25 százalék, akik szerint ellenkezőleg: a zavargó tömeg inkább védelmezte azt.

Az üggyel kapcsolatban eddig több mint 570 embert vettek őrizetbe, és többek között vádat emeltek Mark Meadow, Donald Trump előző amerikai elnök kabinetfőnöke ellen is. A volt kabinetfőnök felelősségre vonását az illetékes bizottság kezdeményezte korábban a képviselőházban, amiért nem volt hajlandó együttműködni a képviselőkkel. De az eljárást közel sem ért véget: 

most Donald Trump lányát, Ivanka Trumpot kereste fel a vizsgálóbizottság, hogy segítse az ügyet.

A testület korábban felfedte, hogy megtudott egy s mást Ivanka Trump és az apja közötti interakciókról a Capitolium elleni támadás napján. Liz Cheney wyomingi képviselő korábban azt mondta, hogy bizonyítéka van arról, hogy a támadás során Ivanka Trump megkérte az apját, hogy lépjen közbe.

Első kézből tanúskodtunk arról, hogy Ivanka lánya legalább kétszer bement, hogy megkérje az apját, hogy hagyja abba ezt az erőszakot

– tette hozzá a képviselőnő. 

(via CNN

Rovatok