Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter a Fox Newsnak: Magyarország fenyegetést jelent, mert konzervatív és sikeres

2022. január 20., csütörtök 08:45

Ismét interjút adott Szijjártó Péter a Fox News ismert riporterének, Tucker Carlsonnak. A meglehetősen baráti hangvételűre sikeredett beszélgetésben a határvédelemről esett szó, és arról, hogy a magyar kormányt azért gyűlölik a liberálisok, mert szerintük konzervatív és sikeres politikát folytat. A riporter műsora egyébként várhatóan ismét Magyarországra érkezik.

Konzervatívak és sikeresek vagyunk, ezért gyűlölik Magyarországot a liberálisok – egyebek között erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Fox News baráti hangvételű interjújában Tucker Carlsonnak, Donald Trump és Orbán Viktor ismert rajongójának. 

Az interjú a korábbiakhoz hasonlóan elsősorban ismét a határvédelemmel foglalkozott. A tárcavezető először kifejezte nagyrabecsülését Carlsonnak, amiért bemutatta Magyarországgal kapcsolatban „a valóságot”, szerinte ez rendkívül ritka, hiszen

általában azokkal a hazugságokkal és álhírekkel kell szembesülnünk, amelyet a nemzetközi liberális mainstream hoz létre, és az Ön interjúja, riportja Magyarországról friss levegőt jelent a számunkra.

A riporter kérdésére Szijjártó Péter azt állította, hogy az Európai Unió külügyminiszterei általában a határvédelemről, migrációról, illetve a biztonságot érintő kérdésekről szóló viták alatt szöveges üzeneteket küldenek neki, hogy „jól csinálom, csak így tovább, és ehhez hasonlókat”. 

És aztán, amikor a vita végén megkérdezem őket, hogy kedves barátaim, miért nem támogattatok ti is, akkor erre azt mondják, hogy odahaza ott vannak az NGO-k, a liberális média, a koalíciós kormány, a nyomás, és így tovább

 – sorolta. Ebből arra a konklúzióra jutott, hogy mások azért nem folytatnak hasonló politikát, mert „nyomás alatt állnak” a média, az NGO-k és a politikai elit részéről, ezeket a nemzetközi liberális mainstreamnek nevezi.

Tucker Carlson ezután kijelentette, hogy a külpolitikai berendezkedésük hisztérikus idiótákból áll, akiknek egész életét végigkísérte a kudarc, szerinte ők gyűlölik Magyarországot és diktatúraként emlegetik, „ami nyilván nem igaz, hiszen demokrácia”. Szijjártó Péter úgy vélte, a tízmilliós Magyarország azért olyan fenyegető számukra, mert állítása szerint „patrióta, keresztényalapú” politikát valósít meg a kormány, szerinte „konzervatívak vagyunk, és ugyanakkor sikeresek”.

Tehát alapvetően a létezésünk veszélyt jelent a számukra, mert azt állítják, hogy csak akkor valósulhat meg progresszív, sikeres politikai rendszer, ha szélsőségesen liberálisak vagyunk

 – summázott Szijjártó Péter. A riporter ezek után megismételte azt a kormány által gyakorta hangoztatott, ám azóta sem igazolt állítást, miszerint be fognak avatkozni a magyar választásokba. „Ahogy azt Ön is jól tudja” – tette hozzá, majd sok sikert kívánt a miniszternek.

Mint ismert, nyáron Tucker Carlson Magyarországon járt, műsorát is itt készítette. Az ismert Trump-szimpatizáns riporter egyebek között Orbán Viktorral is készített interjút, tegnap pedig arról posztolt a Twitterre, hogy műsora visszatér Magyarországra.

(Borítókép: Szijjártó Péter. Fotó: Mary Altaffer / Pool / Getty Images)

Rovatok