Index Vakbarát Hírportál

Marine Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor Madridban

2022. január 29., szombat 10:28

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés köztársaságielnök-jelöltjével tárgyalt Madridban az európai konzervatív erők szorosabb összefogásának lehetőségeiről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen elhangzott, hogy Európa sok millió, hagyományos keresztény és nemzeti értékeket valló polgárának jelenleg nincs megfelelő politikai képviselete az Európai Unióban, ezért elengedhetetlen a kontinens jobboldali pártjainak szoros együttműködése.

A megbeszélésen áttekintették a tavaly nyáron megkezdett európai konzervatív pártszövetség-építési folyamat állását és a közeljövő feladatait.

Szombaton Madridban csúcstalálkozót tartanak az európai jobboldalhoz tartozó pártelnökök. A találkozóról már néhány kép meg is jelent a politikusok közösségi oldalain.

Orbán Viktor előzőleg tárgyalt a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökével. Santiago Abascal novemberben járt Magyarországon, ahol a Karmelita kolostorban fogadta a magyar kormányfő.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor a csúcstalálkozó után Párizsba utazik, ahol Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel tárgyal.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetője és elnökjelöltje tárgyalásuk előtt az európai konzervatív pártvezetők találkozóján Madridban 2022. január 29-én. Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Rovatok