Index Vakbarát Hírportál

Rendőrkézen a gyilkos „Galiciai Rambo”

2022. február 5., szombat 16:23 | aznap frissítve

Elkapták a gyilkosságért körözött volt spanyol légióst, Alfredo Sánchez Chacónt, aki a szökései és jól kigondolt bűncselekményei miatt „Galiciai Rambo” néven híresült el.

Letartóztatták a rendőrök azt a 63 éves elítélt gyilkost és egykori katonát, aki túlélési képességei és bűntettei okán „Galiciai Rambo” néven híresült el. A hatóságok Északnyugat-Spanyolországban fogták el a szökevényt, miután majdnem egy éve üldözték. 

Egy 1996-os gyilkosság és más bűncselekmények miatt Alfredo Sánchez Chacónnak 2025-ig kellett volna rács mögött maradnia, azonban miután tavaly kiengedték egynapos eltávra, soha többet nem tért vissza a börtönbe. 

A férfit csütörtökön a hajnali órákban tartóztatták le, miután civilek értesítését követően egy szolgálaton kívüli rendőr meglátta előbújni egy bozótból, hátizsákkal a hátán. Amikor a rendőr üldözőbe vette, a férfi eldobta a táskáját, és szaladni kezdett; rövid üldözés után azonban a tiszt elkapta, és földre teperte. 

Az 1996-os gyilkosságot kutató nyomozók anno nem kevesebb mint hét hónapig keresték Sánchez Chacónt, mielőtt megtalálták egy bordélyházban, és 1997 márciusában letartóztatták. Alig néhány hónapja volt csupán börtönben, mikor egy rabtársával lepedőket összecsomózva megszöktek egy ablakon keresztül. 

A szökevényt ezután két évig nem találták. a Spanyol Légió tagjaként kapott kiképzése egyértelműen segítette a bujkálásban. legfőképp vidéken mozgott – később 1999 novemberében fogták el újra egy bárban. De 2001-ben még egyszer megszökött, ekkor azonban mindössze 25 percig volt szabadlábon. 

(via theguardian.com

Rovatok