Index Vakbarát Hírportál

Elítélik, de nem távolítják el Joe Rogant a Spotifyról

2022. február 7., hétfő 10:20

A Spotify vezérigazgatója határozottan elítéli a rasszizmusra utaló kifejezéseket, amelyeket a népszerű amerikai podcaster, Joe Rogan a műsoraiban használt, de nem távolítják el a platformról.

A Daniel Ek, a Spotify vezérigazgatója szerint Joe Rogan saját döntése volt az, hogy egyes epizódokat eltávolított a The Joe Rogan Experience című podcastműsorából, miután kirobbant a botrány először az oltásszkeptikus, majd a rasszista megnyilvánulásai miatt. 

Ugyan határozottan elítélem, amit Joe mondott, de azt szeretném leszögezni, nem hiszem, hogy az elhallgattatása lenne a megoldás

– idézte a vezérigazgatót a Reuters.

Daniel Ek hozzátette: a zenei streamingplatform tartalmi szabályozásainak tisztán látható határokat kell meghúzniuk, és a cégnek lépnie is kell, ha szabályszegésre kerül sor, de az, hogy elnémítsanak tartalomgyártókat, az már veszélyes terep. 

Joe Rogan ugyan bocsánatot kért, miután nyilvánosságra került egy összevágott videó a korábbi adásaiból, amiben a rasszista áthallásokkal teli „N betűs” szót ismételgeti, de hangsúlyozta, hogy a szavakat kiragadták az eredeti szövegkörnyezetükből. 

Mint emlékezetes, a botrány akkor robbant ki, amikor Neil Young énekes-dalszerző kijelentette, hogy nem járul hozzá, hogy a dalait olyan platformon játsszák, amelyen Joe Rogan oltásszkeptikus influenszer podcastjai is hallhatók. Ezt követően több zenész is követte a példáját, és töröltették magukat a Spotifyról. 

A Spotify egyébként a becslések szerint már legalább kétmilliárd dollárt bukott Joe Rogan botránya miatt.

Rovatok