Index Vakbarát Hírportál

Két évvel halála után találták meg az olasz nő holttestét

2022. február 10., csütörtök 11:10

Saját házában, egy székben ülve, holtan találtak rá a hetvenéves Marinella Berettára a Comói-tó közelében.

A comói tűzoltókhoz érkezett egy panasz szerdán, miszerint egy fa kidőlt a túlburjánzott növényzet miatt, és egyenesen Marinella Beretta kertjében kötött ki. Amikor kimentek a tűzoltók, senki nem engedte be őket, ezért rosszat sejtve behatoltak, és ott rátaláltak a nő bomló holttestére, saját székében ülve a nappaliban.

Marinella Beretta halálának oka tisztázatlan, de a boncolás során annyit megállapítottak, hogy valamikor 2019 végén következhetett be, a test bomlásának előrehaladottságából ítélve – írta a CNN. Egyelőre egyetlen rokon sem jelentkezett, de a rendőrség kutatja, van-e bárki, aki szeretne elbúcsúzni az elhunyt nőtől.

Beretta holtteste azóta is a helyi halottasházban van, a temetés időpontját még nem határozták meg. Mario Landriscina polgármester meghívta a település összes lakosát, hogy vegyenek részt a temetésen. Kedden bejelentette, hogy a helyi vezetőség elrendezi a temetés előkészületeit.

Megpróbálom az egész várost idehívni, hogy jelen legyen mindenki. Ez egy olyan alkalom, amikor együtt kell lennünk, és ha ennek a nőnek nem is voltak rokonai, talán mi most lehetünk azok

– nyilatkozta a polgármester.

Elena Bonetti, Olaszország családi és esélyegyenlőségi minisztere szintén meggyászolta a nőt.

Ami Marinella Berettával történt Comóban, az elfeledett magány, bántja lelkiismeretünket. Nekünk egységes társadalomként feladatunk megemlékezni róla. Az egymással való törődés olyan tapasztalat, melyet családok, intézmények és minden polgár folyamatosan meg kell éljen. Senkinek sem kéne egyedül maradnia

– fogalmazott Elena Bonetti.

Rovatok