Index Vakbarát Hírportál

Erzsébet királynő először ismerte be gyengeségét – kezdhetünk aggódni?

2022. február 16., szerda 21:18

Aggodalomra ad okot, hogy Erzsébet királynő először tett megjegyzést romló egészségügyi állapotáról.

II. Erzsébet először volt kamerák előtt, miután több napig karanténba vonult a Károly herceggel való találkozás után: nehezen felállt, majd azt mondta a védelmi szolgálatok vezérőrnagyának, hogy nem tud mozogni.

A brit királynő bevallotta, hogy először érzi magát gyengének. A 95 éves Erzsébet királynő egy sétapálcára támaszkodott, majd azt mondta a védelmi szolgálatok vezérőrnagyának, Eldon Millarnak és elődjének: 

„Hát látja, nem tudok mozogni”.

II. Erzsébet királynő elmosolyodott, miután nagy nehezen felállt, és botjára támaszkodva a bal lábára mutatott. Ezután a két férfi odalépett hozzá, és megrázták a kezét – láthattunk a Daily Mail brit hírportálon. 

A királynőről egyébként úgy tudni, hogy ma kissé merevnek érezte magát, nem pedig megsérült vagy rosszul volt. A mai volt a királynő első találkozója, miután két nappal ezelőtt kapcsolatba került fiával, Károly herceggel, aki pozitív koronavírustesztet produkált.

Az orvosi titoktartásra hivatkozva a Buckingham-palota továbbra sem árulta el, hogy a királynő koronavírustesztje pozitív vagy negatív volt-e, azt azonban elmondták, hogy a királynő múlt héten nem tapasztalt semmilyen tünetet.

András herceg szexuális botránya és a Károly herceg jótékonysági alapítványaival kapcsolatos csalási vádak minden bizonnyal nem könnyíthetik meg a királynő egészségügyi állapotát.

(Borítókép: II. Erzsébet brit királynő a védelmi szolgálat leendő titkárával, Eldon Millar vezérőrnaggyal beszél személyesen a windsori kastélyban 2022. február 16-án. Fotó: Steve Parsons / POOL / AFP)

Rovatok