Index Vakbarát Hírportál

A szlovén kormányfőhöz utazik Orbán Viktor

2022. február 18., péntek 08:39

A következő magyar–szlovén csúcstalálkozón a két kormányfő aláírja a gazdasági együttműködésről szóló nyilatkozatot, amelyben a Mura- és a Rábavidék fejlesztéséről is megállapodnak.

Jövő hétfőn magyar–szlovén miniszterelnöki találkozó lesz Lendván, ahol a két kormányfő, Orbán Viktor és Janez Janša aláírja a Mura- és a Rábavidék fejlesztését előirányzó közös alapról szóló megállapodást – erősítette meg az MTI-nek a szlovéniai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

A sajtófőnök közlése szerint a tárgyalások, valamint az aláírási ceremónia után a két miniszterelnök sajtótájékoztatót tart.

A Večer napilap nem hivatalos információira hivatkozva az STA szlovén állami hírügynökség beszámolt róla, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök február 21-re, hétfőre, Szlovéniába tervezett látogatásakor Lendván találkozik Janez Janša szlovén miniszterelnökkel, és várhatóan újabb gazdasági együttműködésről szóló megállapodást írnak alá, továbbá a választásokról is egyeztetnek.

Rovatok