Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a hírhedt drogbárót, aki előszeretettel vágta le maffiózók ujját

2022. február 18., péntek 21:31

Elkapták a belga állampolgárságú Flor Bresserst, aki többek között túszejtés, emberrablás és bűnszervezetben való részvétel miatt az Europol egyik legkörözöttebb embere volt. A férfi az „ujjlevágó” becenévre hallgatott.

Két év szökés után elfogták Svájcban Európa egyik legkeresettebb bűnözőjét, a szakmája szerint kriminológus belga állampolgárt, Flor Bresserst. 

A 35 éves, „ujjlevágó” becenévre hallgató drogkereskedőt 2020 óta körözték, amikor négy év börtönbüntetést kapott, miután megfenyegetett, borotvával megvágott, majd megvert egy virágeladót, amiért nem tudta sikerrel átcsempészni a drogját a brit vámhatóságon.

Azonban nem ez volt az első bűntette – 2010-ben eljárást indítottak ellene, amikor metszőollóval levágta egy holland bűnöző ujját. Emellett egy Antwerpenben működő kábítószerbandával is kapcsolatba hozták, amely korábban több tonna kokaint csempészett Dél-Amerikából Európába.

A férfi az Europol legkeresettebbek listája élén szerepelt emberrablás, túszejtés, valamint bűnszervezetben való részvétel miatt. Bár korábban azt hitték, hogy a férfi Dél-Afrikában bujkál, Zürichben tartóztattak le. 

(via theguardian.com

Rovatok