Index Vakbarát Hírportál

Sértetlenül előkerült egy eltűntnek hitt utas a kigyulladt olasz komphajóról

2022. február 20., vasárnap 12:25

Sértetlenül megtaláltak egy férfit, aki az Euroferry Olympia nevű olasz komphajón kitört tűzben tűnt el – közölték a hatóságok. A 21 éves belarusz kamionsofőrnek sikerült egy létrán lemásznia egy vontatóhajóra. Ezek voltak az első szavai:

Mondjátok, hogy élek.

A férfi elmondta, hogy a hajóról hangokat hallott. Jelenleg nyolc embert tartanak nyilván eltűntként, több mint 270-et kimentettek, és Korfu szigetére szállítottak. A komphajón hivatalosan 239 utas és a legénység 51 tagja utazott. Egy afgán férfit is kimentettek, aki nem szerepelt az utaslistán – számolt be a BBC.

Mint azt megírtuk, pénteken tűz ütött ki az olasz zászló alatt közlekedő Euroferry Olympia komphajón, amely a görögországi Igumenicából az olaszországi Brindisibe tartott.

A kompra a tűzoltók csak vasárnap reggel tudtak feljutni, és a tüzet egyelőre nem tudták eloltani. A kompot vontatóhajók rögzítették a tengeren, de a hatóságok attól tartanak, hogy ha viharosra fordul az időjárás, akkor az megnehezíti majd az oltást és a mentést – számolt be az MTI.

A tűz oka egyelőre nem ismert.

Rovatok