Index Vakbarát Hírportál

A világ legnagyobb hajója készen áll az indulásra

2022. február 21., hétfő 17:51

A hajót eredetileg 2021-re tervezték, de mint minden mást, a Covid-világjárvány ezt is nagyban ellehetetlenítette. Éppen ezért mind az utazás, mind a hajózási ágazat az elmúlt két évben folyamatos nehézségekbe ütközött. 

De úgy látszik, hogy lassan kezd minden újraindulni. A világ legnagyobb hajójának nevezett Royal Caribbean's Wonder of the Seas a múlt hónapban készült el, és március 4-én kezdi meg első útját. A hajó öt-hét éjszakás utakkal kezd a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-térségbe, mielőtt májusban nyugat-mediterrán körutazásokat indít Barcelonából és Rómából.

Egészen pontosan három évet kellett várni arra, hogy végre utasokat tudjon fogadni a Royal Caribbean's, amely 1188 láb (362 méter) hosszú, 18 emeletes tengerjáró hajó. 6988 vendég és 2300 fős személyzet befogadására alkalmas. A franciaországi Saint-Nazaire-ben található Chantiers de l'Atlantique hajógyárban alkották meg. 

A CNN Travelnek azt nyilatkozta Mark Tamis, a Royal Caribbean International szállodai műveleteiért felelős alelnök, hogy „izgatottan várjuk, hogy egy hatéves folyamat után végre világszerte bemutathassuk vendégeinknek a Wonder of the Seast az elképesztő funkcióival együtt.” 

Azt is hozzátette: a tervezéstől a szállításig a Royal Caribbeanen dolgozó összes ember szakértelmét felhasználták, a vendégek javaslatait és az utazási partnerek visszajelzéseit figyelembe véve, hogy tényleg egy olyan hajót hozzanak létre, amely minden igényt kielégít. 

Rovatok