Index Vakbarát Hírportál

Feladta magát a francia rendőr, akit az élettársa megölésével gyanúsítanak

2022. február 22., kedd 15:52

Három hétig tartó menekülés után feladta magát az a francia rendőr, akit az élettársa megölésével gyanúsítanak. Erre az apja kérte a gyanúsítottat egy tévéüzenetben.

A 29 éves férfi kedd reggel felhívta a dél-franciaországi Montmeyan csendőrségét, és jelezte, hogy a településen lakó apjánál tartózkodik. A férfit néhány perccel a hívás után őrizetbe vették.

Az apa az országos televíziókban még pénteken közzétett felvételen azt kérte a fiától, hogy haladéktalanul adja fel magát, és a fiát menekülni segítőket pedig arra szólította fel, hogy jelentkezzenek a rendőrségen.

A férfit, azt a rendőrt, akit az élettársa megölésével gyanúsítanak, incidens nélkül előállították ma reggel. Mostantól az igazságszolgáltatás rendelkezésére áll

– írta Twitteren Gérald Darmanin belügyminiszter.

A férfi ellen január 28. óta volt érvényben körözés, miután 28 éves élettársa holttestét megtalálták közös párizsi lakásukban. A boncolás szerint a nőt megfojtották. A rendőr a gépkocsijával és a szolgálati fegyverével elmenekült. A rendőrség azt gyanította, hogy öngyilkos lett, de tíz nappal ezelőtt az észak-franciaországi Amiens egyik parkolójában megtalálták a gépkocsit benne a töltött fegyverrel – ismertette az MTI.

Rovatok