Index Vakbarát Hírportál

Ingyen telefonálhatnak Ukrajnába a DIGI Mobil ügyfelei

2022. február 26., szombat 15:47

A kialakult különleges jogrend miatt a DIGI Mobil jóváírja előfizetői számára a Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra, mobilszámokra irányuló hívások, valamint sms-ek költségét – közölte a 4iG Nyrt. közleményében.

Hozzátették, hogy ezen szolgáltatások február 24-től visszamenőleg lesznek ingyenesek, és visszavonásig maradnak érvényben. A DIGI Mobil kísérleti, nem teljes körű szolgáltatási területe az általános szerződési feltételek alapján Magyarországra terjed ki, illetve a roamingfunkciója az Európai Unión kívül csak néhány országban elérhető. Ukrajna nem tartozik a társaság roamingpartnerei közé. 

A rendkívüli jogrendre való tekintettel a társaság úgy döntött, hogy a családok közötti kommunikáció támogatása érdekében egyes szolgáltatásait ingyenessé teszi hazai lakossági előfizetői számára. Az ingyenes szolgáltatások visszavonásig maradnak érvényben.

A három nagy magyarországi mobilszolgáltató csütörtökön jelentette be, hogy díjmentessé tette a roamingot Ukrajnában – írja az MTI.

Rovatok