Index Vakbarát Hírportál

Heves vihar csapott le Ausztráliára, hét ember meghalt

2022. február 27., vasárnap 09:36

Heves vihar csapott le vasárnap Ausztrália északkeleti részén az ország harmadik legnagyobb városára, Brisbane-re, a térségben keletkezett áradásokban hét ember meghalt.

Queensland állam fővárosában több mint 1400 otthont fenyeget az árvíz, és több mint 28 000 háztartás maradt áram nélkül az egész államban. Annastacia Palaszczuk, az állam miniszterelnöke azt mondta, soha nem számítottak még ekkora esőzésre. Több mint 100 iskola marad zárva hétfőn a bőséges napsütésről híres állam délkeleti részén. A helyi mentőszolgálatok arról számoltak be, hogy az elmúlt napokban óránként 100 segélykérés érkezett hozzájuk.

Az árvíz hét halálos áldozata között volt egy 34 éves férfi, aki megpróbált kiúszni vízbe merült autójából, egy másik embert pedig járművével együtt elsodort a víz Új-Dél-Wales államban. A meteorológusok szerint az özönvíz és a zivatarok hétfőn is folytatódnak, majd Queenslandben enyhülni kezdenek, de dél felé haladnak Új-Dél-Wales állam felé, ahol néhány veszélyeztetett településen már evakuálják a lakosságot – számolt be az MTI.

(Borítókép: A kiáradt Brisbane folyó Ausztráliában 2022. február 27-én. Fotó: Patrick HAMILTON / AFP)

Rovatok