Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump beperelte Hillary Clintont, 72 millió dollárt akar

2022. március 24., csütörtök 21:13 | aznap frissítve

Donald Trump beperelte Hillary Clintont és a Demokrata Nemzeti Bizottságot, mert állítása szerint megpróbálták elcsalni a 2016-os választást azzal, hogy kampányát Oroszországhoz kötötték.

A perről a Reuters és az Independent számolt be. A volt amerikai elnök az egyik floridai szövetségi bírósághoz benyújtott keresetében kifejtette, hogy

a vádlottak rosszindulatúan összeesküdtek, és hamis összeesküvés-elméletet szőttek arról, hogy republikánus ellenfelük, Donald J. Trump és kampánya összejátszott Oroszországgal.

A volt amerikai elnök biztosan állítja, hogy Clinton és más demokraták „sértő hazugságokkal kitalált összeesküvés-elméleteket” gyártanak róla.

2020 augusztusában viszont a Szenátus Hírszerzési Bizottság kiadott egy 966 oldalból álló jelentést, amely többek között megállapította, hogy Trump kampányelnökének, Paul Manafortnak szoros kapcsolatai voltak az orosz oligarchákkal. Ráadásul rendszeresen találkozott egy orosz hírszerző tiszttel, akivel információkat osztott meg.

Ezt a Mueller által vezetett FBI-nyomozást Donald Trump boszorkányüldözésnek nevezte – írta meg a Reuters.

Trump a most indított perben kompenzációs, vagyis kárpótlás- és büntető jellegű kártérítést kér Hillary Clintontól és pártjától.

Ez több mint 72 millió dolláros kártérítést jelent.

Rovatok