Index Vakbarát Hírportál

Andrzej Duda: Orbán Viktor politikája sokba fog kerülni a magyaroknak

2022. március 26., szombat 21:59

Pénteken kezdődött Joe Biden amerikai elnök kétnapos lengyelországi látogatása. Az amerikai elnök a látogatása zárónapján először Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott négyszemközti beszélgetést, ezután Duda a TVN24-nek adott interjút.

Ebben nemcsak a Joe Bidennel való egyeztetéséről beszélt, hanem a magyar kormányfő politikájáról is szót ejtett. Mint fogalmazott, nehezen érti a helyzetet, meglátása szerint pedig Magyarországnak sokba fog kerülni Orbán Viktor politikája.

Nehezen értem a helyzetet. Orbán volt az, aki függővé tette Magyarországot az orosz energiától. Ezzel nemcsak Budapestnek van baja, hanem más európai országoknak is. A politikája nagyon sokba fog kerülni a magyaroknak

– idézi a hvg.hu a lengyel elnököt. 

A lengyel kormánypárt vezetője, Jarosław Kaczyński miniszterelnök-helyettes – aki Orbán Viktor régi szövetségesének számít – sem elégedett azzal az állásponttal, amelyet a magyar kormány képvisel az orosz–ukrán háborúban, erről néhány napja beszélt a lengyel állami rádió adásában. Jarosław Kaczyński bővebben nem fejtette ki álláspontját, mint fogalmazott, megvárja, hogy mi lesz majd a magyar választások után.

Az orosz–ukrán háború fejleményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép: Andrzej Duda. Fotó:  Evelyn Hockstein / Reuters)

Rovatok