Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott a román orvos, aki lelőtte a szeretőjét és férjét Nyíregyházán

2022. március 29., kedd 06:12

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt az orvosként dolgozó román állampolgárságú férfit, aki még 2016-ban lőtte le szeretőjét, majd a férjét is életveszélyesen is megsebesítette.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság a vádlottat előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek.

Emiatt a szabadságvesztés büntetésből legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, így a jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla hozza meg – közölte a sajtószóvivő.

A korábban Magyarországon dolgozó román állampolgárságú orvos még 2016 augusztusában lőtt rá egy családi házban egy ott lakó házaspárra. Az asszony, aki korábban kapcsolatban állt a férfival, az őt ért lövés miatt a helyszínen életét vesztette, míg 46 éves férjét életveszélyes sérülései miatt vitték kórházba. 

Rovatok