Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a brazil elnököt, miután az éjjel kórházba került

2022. március 29., kedd 08:43 | aznap frissítve

Jair Bolsorano brazil elnök hétfőn lett rosszul, bélelzáródás gyanújával szállították kórházba, majd kedd reggel kiengedték. A 67 éves elnököt még 2018-ban késelték meg, azóta többször is volt kórházban.

A Globo News televízió értesülése szerint kiengedték a kórházból kedd reggel Jair Bolsonaro brazil elnököt, miután bélelzáródás gyanújával kórházba szállították hétfő éjjel – számolt be az MTI. 

Az államfőt a főváros, Brasília egyik katonai kórházába szállították, ahol az éjszaka kivizsgálták. 

Egy gyilkossági kísérlet következményei továbbra is problémákat okoznak apám egészségében. De a rossz soha nem győzött és nem is fog győzni

– írta a brazil elnök fia, Flavio Borsorano szenátor Twitter-bejegyzésében.

A 67 éves elnök hétfőn lett rosszul, és nem jelent meg az őt támogató Brazil Republikánus Párt (PRB) esti rendezvényén. Marcos Pereira pártelnök újságíróknak azt mondta, bízik az államfő gyors felépülésében.

A G1 brazil hírportál Jair Bolsonaro feleségére, Michelle-re hivatkozva arról tájékoztatott, hogy az elnök jól van, ám az éjszakát várhatóan a kórházban tölti.

Jair Bolsonaro ellen a 2018-as elnökválasztási kampány idején késeléses merényletet követtek el, melybe kis híján belehalt. Azóta többször is volt kórházban, egyebek között bélelzáródás miatt is. 2018 vége óta pedig már négy hasi műtéten esett át.

A jobboldali politikus ismét indulni kíván a 2022 októberében tartandó elnökválasztáson.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a brazil elnököt legutóbb január elején szállították kórházba bélelzáródás gyanújával. Az orvosok úgy döntöttek, hogy nincsen szükség műtéti beavatkozásra, így két nappal később kiengedték a kórházból

(Borítókép: Jair Bolsorano 2021. június 29-én. Fotó: Andressa Anholete/Getty Images)

Rovatok