Index Vakbarát Hírportál

Lecsap az értékpapír-felügyelet azokra, akik misztikus eszközökkel készítik gazdasági prognózisaikat

2022. március 31., csütörtök 07:15 | aznap frissítve

A kínai értékpapír-felügyelet harcot indított azok ellen a brókercégek ellen, amelyek a feng-shuira és egyéb misztikus eszközökre hivatkozva készítenek előrejelzéseket ügyfeleiknek.

A kínai értékpapír-felügyelet harcot indított az olyan brókercégek ellen, amelyek a feng-shui és egyéb, a kínai hagyományokra alapuló eszközökkel készítenek elemzéseket ügyfeleiknek a valós és megbízható pénzügyi számítások helyett – írta meg a Reuters.

A Kínai Értékpapír Szabályozási Bizottság eszerint zéró toleranciát hirdetett az úgynevezett „illegális viselkedéssel" szemben az értékpapírpiacon sőt, már meg is büntetett néhány brókercéget, amelyek befektetéseket elemeztek, előrejeleztek, vagy olyan befektetési tanácsokat adtak ügyfeleknek, amelyeket a feng-shui, illetve például a Yin és a Yang, vagy az öt elem törvényszerűségét vették alapul.

több részletet eddig nem árultak el, mint ahogy a megbüntetett brókercégek nevét sem.

Egyébként ezek közül pár brókercég, mint például a Guosheng Securities tavaly már kapott figyelmeztető levelet a felügyelettől, miután feng-shuira alapozott befektetési stratégiákat tartalmazó elemzéseket jelentettek meg, amelyek meglehetősen nagy port kavartak a kínai tőzsdén.

A Reuters állítása szerint azzal magyarázható, hogy a felügyelet most fellép az ilyen típusú befektetési tanácsadással, hogy a kínai tőzsdén idén jelentősen megnőtt a volatilitás, illetve a koronavírus miatti újabb lezárások, valamint az Ukrajna elleni orosz agresszió nyomán már túl van

idén is egy 20 százalékos esésen a Sanghai Composite Index.

Rovatok