Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy az oroszok gránátokat dobnak a tüntető tömegre egy megszállt ukrán városban

2022. április 2., szombat 17:33

A megszállt Enerhodar helyi hatóságai szerint az orosz erők erőszakkal feloszlattak egy ukránbarát megmozdulást szombaton, és őrizetbe vettek több résztvevőt.

A SkyNews osztotta meg azt a felvételt, amelyen a helyi hatóságok szerint az látható, ahogy kábítógránátokat dobnak a tömegre, majd a robbanásokat követően fehér füst száll fel a város teréről, ahol a lakosok egy ukránbarát tüntetést tartottak. 

A lap beszámolója szerint a város lakói az oroszok által megszállt város központjában gyűltek össze, hogy beszélgessenek, és elénekeljék az ukrán himnuszt. A helyi hatóságok szerint az orosz katonák több tüntetőt őrizetbe is vettek. 

A helyi önkormányzat egy külön bejegyzésben arról számolt be, hogy a megszállók robbantásokkal oszlatják a tüntető tömeget. Továbbá azzal vádolták az oroszokat, hogy aznap a város egy másik részét is bombázták, a támadásban négy ember megsérült. 

Enerhodar a Dnyeper folyó mellett, Ukrajna déli részén fekszik, és a közeli zaporizzsjai atomerőmű dolgozóinak ad otthont. 

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, szombati percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép:  Kimenekítésükre várakozó civilek 2022. március 9-én Enerhodarban. Fotó: Dmytro Smoliyenko / Ukrinform / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok