Index Vakbarát Hírportál

Hillary Clinton: Kérem a magyarokat, hogy menjenek el szavazni

2022. április 2., szombat 08:53

Itt a lehetőség, hogy helyreálljon a demokrácia Magyarországon.

Putyin Ukrajna elleni inváziója megmutatja, mennyire fontos az önkényuralom elleni harc és az, hogy megvédjük a szabadságot és a demokráciát, írta Twitter-üzenetében Hillary Clinton.

Ahogy fogalmaz:

az április 3-i magyar választások lehetőséget nyújtanak az országnak, hogy visszaállítsák a demokráciát. Arra kérem a magyarokat Magyarországon, Amerikában, és mindenhol a világon: Menjetek el szavazni!

Mark Ruffalo: A magyarok a szabadságot, reményt választhatják vasárnap

A Golden Globe-díjas amerikai színész szerint a magyarok most vasárnap választhatják a szabadságot, a reményt és a békét. A Golden Globe-díjas amerikai színész a Twitteren közzétett üzenetében hívta fel a figyelmet arra, hogy április 3-án országgyűlési választásokat tartanak Magyarországon. A posztban, amelyet a magyar barátainak címzett Ruffalo, azt írja: vasárnap hihetetlen lehetőség előtt állnak a magyarok, és választhatják a szabadságot, a reményt, a befogadást és a békét.

Ruffalo a mostani bejegyzéshez mellékelte az aHang közössége által összeírt tanácsokat is, amelyek röviden elmagyarázzák, hogyan mozgósíthatunk szavazásra minél több embert a következő másfél napban. A világhírű színész Twitter-fiókjának közel 8 millió követője van.

(Borítókép: Hillary Clinton 2016. november 8-án. Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

 

Rovatok