Index Vakbarát Hírportál

90 oltást vett fel egy német férfi

2022. április 3., vasárnap 18:47

Hónapokon át járta az oltóközpontokat egy hatvanéves férfi, míg végül április elején elkapták a rendőrök – de addigra már kilencvenszer beoltották.

A kelet-németországi, magdeburgi férfi, akinek a nevét a német adatvédelmi szabályok miatt nem tették közzé, az előzetes vizsgálatok szerint hónapokon át szászországi oltóközpontokat járva közel kilencven oltást felvett, amíg a rendőrség április elején el nem kapta.

oltási igazolványok jogosulatlan kiadása és közokirat-hamisítás miatt folyik ellene nyomozás, egyelőre nem tartoztatták le.

A férfit a szászországi Eilenburg egyik oltóközpontjában kapták el, mivel kétszer egymás utáni napon jelentkezett Covid-19 elleni oltásra. A rendőrség több üres oltási kártyát foglalt le, és azonnali hatállyal megindították ellene a bűnügyi eljárást.

A helyi rendőrség információi alapján az ABC News írta meg, hogy a férfi azért oltatta be magát ennyiszer, mert valódi oltóanyagszámmal ellátott Covid-igazolványokat adott el olyan embereknek, akik nem akarják és nem akarták beoltatni magukat.

Az egyelőre még nem derült, hogy a nagyjából kilencven, különböző gyártmányú védőoltás milyen hatással volt a gyanúsított egészségére.

Rovatok